Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.05.2011 17:40 - За политиката в управлението и управляването на политиката
Автор: optimistbg Категория: Политика   
Прочетен: 3290 Коментари: 1 Гласове:
0



 Близо три часа продължи обществената дискусия, организирана от Инициативен комитет за "Възраждане на Видин". В дебатите участваха кметът на Видин Румен Видов, областният управител Пламен Стефанов и неговите заместници, всички народни представители от V-ти многомандатен избирателен район, граждани. 
Всички присъстващи безспорно приеха факта, че Видин е най-бедният град, в най-бедния регион, в най-бедната страна- членка на Европейския съюз. Най-точното определение за състоянието на Видинския край даде един от бизнесмените, участници в дискусията: 

"Видин е един износен град"- каза Павел Михайлов. 

Четиримата представители на регион Видин в Народното събрание са от три различни политически партии, но бяха единни в позицията си, че гражданските инициативи трябва да се съобразяват с тях. За първи път депутатът от "Коалиция за България" Михаил Миков използва формата ние, визирайки депутатите от Видинско. 

"Ние сме избрани на избори, аз и колегите, и всеки от нас има претенцията да има степен на представителност, поне аналогична на вашата. Така че, изначалната позиция, от която тръгвате, мисля, че е твърде висока и претенциозна"- заяви Михаил Миков. 

"Вашите искания се реализират само с политика. Политика- в смисъл не на идеология, политика в смисъл на провеждане на бизнес, социални дейности, образование и т.н."- категоричен бе и Владимир Тошев, депутат на ГЕРБ. 

Другият народен представител на ГЕРБ- Любомила Станиславова- обяви, че открива корупционна практика в поисканата от Националната агенция за оценка и акредитация нова процедура за проверка на кандидатурата на Видин за разкриването на Евро-швейцарски технически университет. 

А депутатът от Ред, законност и справедливост Кристияна Петрова заяви, че застава зад исканията на инициативния комитет за "Възраждане на Видин" и РЗС ще подкрепи предстоящите граждански протестни действия на 5 май. 

Общото впечатление от т.н. дискусия бе, че диалог няма. Поне засега. Всички присъстващи дойдоха, казаха, каквото си бяха наумили, и се разотидоха- всеки с убедеността, че е отличен познавач на теорията как се управлява. И без ни най-малко чувство за отговорност, че към днешна дата нито един от тях не бе гост във Видин, нито лектор по политология. А семплата делнична истина е, че всички те са определени с граждански вот да служат на видинското гражданство. Не да обясняват как другите трябва да правят това. http://radiovidin.bnr.bg/News/Pages/Za-politikata-v-upravlenieto-i-upravliavaneto-na-politikata.aspx

 




Гласувай:
0


Вълнообразно


1. lyudmilstefanov - Браво, Любо!
07.05.2011 09:29
Дано и по други населени места хората проумеят, че правенето на политика е работа най-вече на гражданите. Че без нас и нашата активност управляващите няма как да се размърдат.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: optimistbg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 202759
Постинги: 53
Коментари: 54
Гласове: 90
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930