Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.06.2011 15:20 - Инициативен комитет “За Възраждане на Видин“ се срещна с партиини лидери
Автор: optimistbg Категория: Политика   
Прочетен: 2815 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 16.06.2011 15:29


Инициативен комитет “За Възраждане на Видин“ се срещна с общинските ръководители на ГЕРБ – Росен Живков и на СДС- Генади Велков. Членовете на гражданското сдружение обсъдиха с местните политици предстоящото преструктуриране на видинския клон на “Напоителни системи” и опасенията от закриване на ж.п.линията Кошава- Видин.
image

На срещата, организирана от Инициативен комитет “За Възраждане на Видин“ с лидерите на политическите партии, присъства и Антон Дамянов- председател на видинската структура на КНСБ.
“За мен страшното е, че цялата държавна власт, изключвам работата на Общински съвет- Видин, който заедно през последните месеци и независимо от партийните различия се обедини в обща декларация срещу непрекъснатото влошаване на икономическото, социално и демографско състояние на града ни, е настроена срещу Видин, отнемайки едно след друго своите учреждения.”, каза Владимир Савов. От 1990 година са закрити или преструктурирани над 28 държавни институции, а само за последните две години са 14.
Поставен бе и въпросът дали в предложенията за закриване на нерентабилните ж.п линии е включена и отсечката Кошава-Видин, което ако се случи, допълнително би влошило икономиката в региона.
”Ние се обръщаме към всички граждани, към всички партии, да ни подкрепят, да бъдем заедно срещу водената политика на ликвидиране на Видин.”,

заяви Любчо Йонов и добави още : “След закриването и преструктурирането на държавните институции през последните години стотици хора са лишени от ежемесечни доходи.”
Политическите лидери на ГЕБР и СДС дадоха предложение инициативния комитет да подпише харта с кандидатите за кмет и общински съветници, в която да се уточни какви са очакванията на гражданите и изискванията към бъдещата им работа. За да бъде този договор една гаранция, че ще има отчетност и ще има стремеж да се изпълни това, което е обещано, каквато е практиката на западните демокрации.
Росен Живков припомни, че в момента комисия в Народното събрание подготвя пакет от 70 мерки, които да стимулират развитието на Северозападна България. Ускорено проектиране на 4-лентов път Видин- София, новата ускорена ж.п.линия, нова териториална дирекция на НАП във Враца, към която да премине видинския офис, са част от обсъжданите конкретни мерки за нашия регион.
Членовете на Инициативния комитет коментираха и срещата в Областна администрация- Видин на 8 юни за конкретизиране на исканията посочени в Протестната декларация от 23 март и приета на Гражданския протест на площад „Бдинци“ от гражданите на Видин. “Беше изразено едно чисто бюрократично отношение към наболелите проблеми на на

шия град”, заяви Борис Стругарев. Служителите от администрацията са поискали конкретна информация къде има дупки във Видин, колко са закритите институции и други уточняващи факти по посочените в декларацията 14 точки.

Телевизия ФАНТИ Г 



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: optimistbg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 202596
Постинги: 53
Коментари: 54
Гласове: 90
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930