Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.02.2011 21:09 - Какво си купуват различните хора, когато получат пари?
Автор: optimistbg Категория: Бизнес   
Прочетен: 1563 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 02.02.2011 21:10


 
Какво си купуват различните хора, когато получат пари?

Богатите хора, хората от средната класа и бедните хора си купуват различни неща, когато получат пари. Именно поради тази причина бедните обедняват, богатите забогатяват още повече, а средната класа живее в постоянен стрес.

За да разберете точно тази информация, нека първо изясним някои основни термини:

  • Доходи – това са парите, които печелите
  • Разходи – това са парите, които харчите
  • Активи – това са нещата, които ви носят доходи
  • Пасиви – това са нещата, които ви вкарват в разходи.

Например къщата, в която живеете, е пасив, защото ви струва пари.
Но същата къща може да е актив, ако я давате под наем и ви носи пари.

Когато получат пари, бедните си купуват вещи – евтини неща, които всъщност не им трябват, за да преживяват. Ако погледнете къщите и колите на такива хора, те са задръстени с непотребни вещи. Откъде ги купуват? От евтини магазини, разпродажби и пр. Така че на заплата бедните получават доходи, които много бързо биват изхарчени, т.е. напускат дома им под формата на разходи.

Бедните хора не са финансово грамотни и не знаят, че може да имат активи и пасиви. Те си купуват непотребни вещи с оправданието, че "не са скъпи". Да, погледнато отделно, нищо не е скъпо, но с годините тези непотребни вещи поглъщат всичко, което бедните хора са спечелили.

Проблемът е, че доходите на бедните хора не създават още повече доходи. Оттук следва много финансова болка, която впрочем е ненужна. Нека това не звучи така, все едно подценяваме тази група хора. Много заможни и даже богати хора са родени в бедни семейства.

Създаването на богатство не е мистерия, а формула.
Единствената причина някои хора да не забогатяват е, че те не знаят или не прилагат тази формула.

Нека сега да видим какво правят с парите си хората от средната класа. Тези хора минават за богати – но не са. Да, те обикновено печелят доста пари и получават големи заплати, но това, което купуват с тях, ги държи в робство – робството на средната класа.

Като получат заплата, хората от средната класа си купуват пасиви – т.е. неща, които ги вкарват в разходи. Купуването на пасиви изпомпва парите им през колонката с разходи. Пасивите са неща като коли, лодки, самолети, кредитни карти. Какво всъщност става?

Хората от средната класа получават солидна заплата, да кажем 15 000 лв. Те разделят тази сума на две и с едната половина живеят, а с другата половина плащат първоначалната вноска за нова кола. Тази кола всъщност е пасив, защото като се пресметнат всички разходи, застраховки, лихви и пр., тя им струва всеки месец още по 1100 лв.

След няколко месеца те искат и лодка на кредит, после вила, после нов скъп часовник, който купуват с кредитната си карта, после ваканция в чужбина – пак на кредит… и преди да се усетят, пасивите им са увеличили разходите им до или даже над нивото на приходите им. Те всъщност харчат толкова, колкото печелят, че даже и повече. А това означава, че те са принудени да ходят на работа всеки ден, за да печелят пари, с които да изплащат своите пасиви.

Друго много важно нещо е, че в типичния случай доходите на хората от средната класа изцяло зависят от техните собствени усилия. Те са свикнали да разменят своите лични знания и умения за пари. Например, юристите познават законите. Затова хората им плащат пари в замяна на знанията им, които те разменят за пари според своите тарифи за час. Проблемът тук е, че ако те не работят, не получават пари. Затова те живеят в постоянен стрес и нервите им са опънати като струни. Ако поканите такива хора на обяд, те много рядко могат да дойдат, защото времето, през което не работят, ще им струва прекалено много пари.

На пръв поглед животът на хората от средната класа е като весела въртележка, а в действителност е по-скоро като пътуване с влакче на ужасите…

Нека видим сега какво си купуват богатите, когато получат пари. Богатите хора си купуват активи – т.е. неща, които им носят доходи. Ако искате да забогатеете, купувайте си активи, които да ви носят доходи. Богатите не харчат парите си за непотребни неща или за пасиви, а ги инвестират в активи, които им носят още пари.

Формулата на забогатяването изглежда така: купувайте активи, които ви носят пари, с които да купувате още активи, които да ви носят още повече пари, с които да купувате още активи, които да ви носят още повече пари…

Ето ви няколко примера за активи, които носят доходи:

  • Ценни книжа – акции, фондове и т.н., които носят дивиденти
  • Недвижими имоти, които носят рента
  • Образование – ако вложите време и средства в овладяване на някакви умения, които ви носят повече пари, това е все едно да си купите актив. Има такъв израз: "Ако си мислите, че образованието излиза скъпо, опитайте колко скъпо ще ви струва невежеството!"
  • Бизнес, който ви носи пасивен доход.

Пасивен доход е доход, който получавате много след като сте свършили нещо, независимо дали продължавате да го вършите или не. Например, купувате си един флипер (игрален автомат, пинбол) и го слагате в един бръснарски салон. Доходите от него не харчите, а пестите и след време с тях си купувате още един флипер, който слагате в друг салон… впрочем, с такъв бизнес е започнал кариерата си Уорън Бъфет.

Богатите хора са много будни и се оглеждат постоянно с цел да откриват такива бизнеси, които могат да им носят пасивни доходи в продължение на много години напред след като са ги изградили, без да се налага повече да работят. И вие можете да забогатеете като създадете свой бизнес, който ви носи пасивен доход, и с този пасивен доход създадете втори бизнес, който ви носи още пасивен доход, и с него създадете трети бизнес – и така, докато умножите парите си многократно и сте в състояние да започнете да си купувате всички хубави неща, които ви харесват, благодарение на пасивните си доходи.

За да откриете бизнес възможности, които могат да ви носят пасивни доходи, трябва да ги търсите и да отворите съзнанието си за тях!

Може да попаднете на малка обява във вестника или в Интернет, която да ви доведе до възможност, от която да спечелите няколко милиона. Тези бизнеси са някъде там, само трябва да ги откриете. Освен това трябва да сте достатъчно образовани, за да можете да ги познаете, като попаднете на тях, за да не ги изпуснете.

И така, запомнете:

  • Бедните купуват непотребни вещи и нямат понятие от активи и пасиви
  • Средната класа купува пасиви, които ги вкарват в разходи и стрес
  • Богатите купуват активи – за предпочитане бизнеси, които носят пасивни доходи.

Надявам се тази информация да промени вашата съдба така, като промени и моята.
За да започнете бизнес, който може да ви носи все по-големи пасивни доходи, вижте и това!

www.vidinski-imoti.net




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: optimistbg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 202764
Постинги: 53
Коментари: 54
Гласове: 90
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930